Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.12.2009, 12:38   #10512
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez czero Podgląd Wiadomości
http://zwierzeta.wm.pl/Kubelek-z-wod...c-karpia,85449

ekodeb.ile czy rzeczywisty problem?

Dla mnie chyba w wiekszej racji to pierwsze. Uwazam to za przesade. Karp i tak zginie, moze i nawet tego samego dnia, a wydluzanie mu zycia w watpliwie humanitarnych warunkach - noszenie na mrozie - uwazam za zbedne.
Oburzeni jesteśmy dlatego, że przyzwyczailiśmy się do czegoś innego. A karp to również zwierzę, a powolne jego duszenie po wyjęciu z wody nie jest najbardziej humanitarnym sposobem uśmiercania.

Generalnie sam nie wiem, co o tym sądzić. W sumie jestem za tym, żeby zwierzęta, jeśli już muszą być zabijane, były w sposób najmniej dla nich bolesny. W przypadku ryb podobno jednym z takim jest zamrażanie, kiedy one pod wpływem niskiej temperatury po prostu usypiają. Więc może sprzedawać karpia zamrożonego?

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post