Witam !
Mam problem z odczytem danych nagranych na płytach z warstwą AZO w stacjonarnym dvd.
Ostatnio nagrałem płytę z filmem o rozszerzeniu avi na płytę Verbatim Medi Disc za pomocą nagrywarki lieon iHAP322. W komputerze płyta działa normalnie ale po włożeniu jej do stacjonarnego odtwarzacza na ekraniku dvd pokazuje się napis vcd a ekran pozostaje czarny. Do tego w głośnikach słychać trzeszczenie podobne do tego jak po włożeniu płyty z mp3 do zwykłego odtwarzacza cd który nie czyta mp3.
Myślałem, że to wina tych płyt więc nagrałem ten sam film na Verbatim Crystal super azo dl+ za pomocą tej samej nagrywarki i dalej to samo.
Zmieniłem taktykę i włożyłem starą nagrywarkę liteona ltr-52327s nagrałem film na Verbatima Medi Disc i dalej to samo

Ostatnio nagrałem ten sam film na tych 2 nagrywarkach na najzwyklejszym cd verbatima (extra protection) i w odtwarzaczu działa normalnie

Nie mam pojęcia co jest grane filmy które nagrywałem na verbatim crystal super azo rok czy kilka lat temu działają bez zarzutu a te które nagrywam ostatnio odczytuje mi jako vcd