Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.12.2009, 00:46   #10
pops
Zdezorientowany
Zlotowicz

Data rejestracji: 08.05.2005
pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
No i już wróciłem. Recenzja w trzech przymiotnikach:

1. Rozrywkowy.
2. Schematyczny.
3. Efektowny.

Recenzja całymi zdaniami:

Film schematyczny i przewidywalny, ale schemat zrobiony jest w ciekawy sposób i się nie nudzi. Nie nudzi się pod warunkiem, że ktoś nie przyszedł do kina z nastawieniem, że idzie oglądać Almodovara, tylko kolejny film twórcy Terminatora.

Jak wszystkie tego typu filmy oczywiście kończy się dobrze, ale tym razem cena jest wysoka. Film na początku wydaje się mocno cukierkowy, żeby na końcu zerwać z tym obrazem kompletnie. Główni "bad guys" są mocno przerysowani i to chyba było zamierzone.

Najbliższe skojarzenie jakie mi się nasuwa to jest to taki Dzień Niepodległości z ziemianami w roli kosmitów.

Efekty specjalne... no cóż nie ma co o nich pisać bo ten film to jeden wielki efekt specjalny. Nie oglądajcie tego w domu chyba, że macie projektor kinowy, albo tv wielkości minimum 100" 21x9 ze świetnym systemem audio. Napisanie, że szczegóły są dopracowane to by była obraza dla tego filmu. Jedyne co mi troszkę nie odpowiadało to fakt, że wszystko jest czyściutkie. Ale to i tak takie szukanie dziury w całym. Pewnie tak miało być.

Generalnie jak ktoś lubi przygodowe kino akcji to polecam. Polecam też tym którzy po prostu chcą miło stracić 160 minut. Mimo tak długiego czasu trwania film się nie dłuży.

No i jak by ktoś się pytał o czym to jest, można śmiało odpowiedzieć jednym zdaniem: o miłości i ekologii.

Bawcie się dobrze, ja się bawiłem

edit.
No i jak sugeruje Reetou, wcale nie wykluczone, że jak znajdę ochotników to pójdę jeszcze raz.

Ostatnio zmieniany przez pops : 26.12.2009 o godz. 01:00
pops jest offline   Odpowiedz cytując ten post