Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.02.2003, 10:34   #12
Electron
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 11.12.2002
Electron zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Czy ktoś przerabial nagrywarke Philips 3610 ?

Cytat:
markcc napisa***322;(a)
Tak się zastanawiam czy ktoś miał sukcesy w przerabianiu nagrywarki Philipsa 3610
2/2/6 Może ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie, czy uda się podkręcić 4/4/6 ?
Szybciej to jej chyba nie pogonisz - one mają zwykle problemy z odczytem CDRW powyżej 2x (niektóre płyty uda się czytać 4x ale to żadkość). Można tylko rozważyć wgranie BIOSu od HP CD-Writer 7200 - to jest ta sama nagrywara tylko sprzedawana pod logo HP. Zaleta przeróbki - BIOS HP v.3.01 umożliwia overburning, więc jeśli komuś na tym zależy...
Od razu wyjaśniam, że nie próbowałem takiej sztuki - bo od kilku lat mam właśnie HP 7200 (chodzi mi w bardzo starym i wolnym kompie, który by raczej nie pociągnął z szybkimi nagrywarkami i służy raczej tylko do zapisu pakietowego - CDRW jako duża "dyskietka") i z oczywistych wzglądów nie byłem zainteresowany pogarszaniem możliwości nagrywary. O ile wiem to ten BIOS od HP był jednym z lepszych do tego hardwaru. Choć może ktoś popełnił jeszcze lepszy, bo ta nagrywara była sprzedawana pod wieloma markami...8)

Electron
Electron jest offline