Cytat:
Napisany przez Prezesik
Jeśli liczysz, że producenci i sprzedawcy zamiast wychwalać w Niebiosa swe produkty, zaczną mówić prawdę, to chyba żyjesz na Pandorze 
|
Nie, nie liczę, jednak już od jakiegoś czasu przeraża mnie, jak wiele przesady jest w praktycznie każdym komunikacie, czy to telewizyjnym, radiowym czy tylko reklamie. Do tej pory stosowały to głównie tabloidy i podobne temu media, teraz jednak już poważne można by się spodziewać pisma/programy stosują takie same, wręcz socjotechniczne sztuczki. A w świecie reklamy już od dłuższego czasu znika jakakolwiek wiarygodność czy odniesienie do rzeczywistości. W efekcie każdy nowy wychodzący film jest 'kultowy', każda gra przełomowa, a książka niespotykana (i zamiennie). Wiem, że to marketing i że rządzi się to pewnymi prawami, ale jest to przesada i osobiście tego nie toleruję.
A co do Avatara to filmu nie krytykuję samego w sobie, bo jest zrobiony przyzwoicie. Nie jest po prostu żadnym przełomem w świecie kina i tego się czepiam. Poza tym przytoczony tekst nie pochodzi akurat od producentów filmu (zakładam), tylko jest reklamą książki. To jest dla mnie przesadą..