Witam!
Pozwolę sobie podpiąć się pod ten temat.Posiadam ps2 30003 v4,na org. memorce fmcboot(1.6 chyba) z esr9c mc i 2 dniową lg GH22NP20(
http://www.cdrinfo.pl/hardware/193-LG-GH22NP20)fm1.4 na jednej taśmie z dyskiem (ata).Z okazji kupienia nowej nagrywarki postanowiłem nagrać sobie Metal Gear Solid 2(ntsc).
Nagrałem ją na płycie Verbatim DVD+R w prędkości 4x DVD Decrypterem bez przestawienia book type na DVD-Rom.Konsola połknęła płytkę i cykając przeszła do osd.W browserze pojawiła się złota płta która po kliknięciu X przeszła do czarnego tła gdzie po chwili wyświetlił się napis "This disc cannot be played due to regional restrictions" .
Reset i tym razem spróbowałem przez esr pod uLe (wsadziłem mc do slotu).Zaraz po zniknięciu loga esr pojawiły się te "kolorki" które zatrzymały się na różowym i wróciły mnie do lunchelf'a a ten domyślnie załadował hdl który przed uruchomieniem wyświetlił jeszcze raz te kolorowe tła(znowu różowy który ponoć oznacza kłopoty z odczytem płyty).Za którymś razem w browserze ule udało mi się(chyba) wejść do cd... i znajdowały się tam podfoldery i pliki.
Następną jaką nagrałem na te plusy była Final Fantasy X pal zgrana z mojego orginała przez hdloader.Z dysku na dysk i na płytę(4xDVD Decrypterem) ,tym razem z booktype na Rom i...... efekt ten sam!?No to teraz Shadow of Colosus pal ale tym razem na Platinum -R(4x chyba alcochol120%).Brak zamierzonego efektu.Esperanza(koniec porządnych -R)dostała Gta:SA w x16(alco wskazywał max11) i znowu kalapa.Nie pamiętam przy których ale miałem problem ze spadającym buforem podczas nagrywania.Kiedy otwieram obraz patch'owany(wszystkie patch'owałęm)przez Ulta Iso mam tylko te video , ..(DVD-Video)i nic poza tym.Wszystkie gry chodzą na hdl nawet po patch'owaniu.Zostaje mi coś innego niż bieganie do kogoś z inną nagrywarką?
Jest to moja pierwsza nagrywana płyta do konsoli , i pierwsza kopia jaka w niej jest.
Proszę o pomoc.
Ps. Stan lasera w ps2 jest dobry/bdb ,czyta wszystkie oryginalne cd/dvd(mało używany).Nagrywarka odczytuje nagrane przez siebie płyty.