Co do transferów na poziomie 3MB/s to potrzebne są: hdl gui helper w wersji 2.2, który zawiera hdl server w wersji 9.0. Jest to nakładka napisana w javie, używam jej w Linux Ubuntu i mogę ją śmiało polecić. Trzeba pamiętać jednak o kilku kwestiach: w programie klienckim, po stronie pc, trzeba ustawić kompatybilność z hdl dump server w wersji 9.0 /domyślnie ustawiona jest na 0.86/, kolejno trzeba skopiować do np. mass:/ plik hdld_svr_090.elf z podfolderu /files, który znajduje się w klienckiej wersji hdl dump helper GUI v2, po trzecie przed uruchomieniem servera na ps2 trzeba w uLaunchELF wejść do MISC:/ i stamtąd uruchomić ps2mod. Po czwarte najlepiej mieć powyłączane wszelkie firewalle i inne tam takie dziadostewka. Co by nie było wątpliwości,że mówimy o różnych wariacjach nakładek podaję link do niemieckiego topicu poświęconemu tej aplikacji /bez obaw, sama nakładka jest po angielsku/:
http://www.modcontrol.com/Board/ps2-...elper-gui.html
Błagania do admina:jestem świerzak,więc mam nadzieję,że jeśli złamałem gdzieś regulamin to najsurowszą karą będzie warn.