Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.02.2003, 09:23   #15
P_M_
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 06.06.2002
P_M_ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie zgadzam się

Cytat:
BlurMan napisa***322;(a)
O ile sobie przypominam w instrukcji obsługi tej nagrywarki jest chyba napisane, że zaleca się podłaczanie tej nagrywarki za pomocą tasmy 40-żyłowej....w sumie nie powinno być różnicy z taśmą 80-żyłową, ale spróbować można. Jeżeli chodzi o przedmówcę, to jeżeli dysk nie wyrabia z dostarczaniem danych do nagrywarki to powinien włączyć się burn proof a nie od razu sygnalizować błąd zapisu. W swoim komputerze mam dysk ATA33 i wypalam na tej nagrywarce płytki z dowolną prędkością i jeszcze żadna mi się nie skopała płytka w sposób opisany przez autora wątku. Moim zdaniem jest to wina albo samych nośników lub nagrywarki...skłaniam się bardzie ku temu, że zwalona jest nagrywarka - najlepiej oddać do serwisu, a tam się nie bawią z naprawianiem tylko wymieniają na nową (ból jest taki, że trzeba czekać 2 czy 3 tygodnie).

Pozdrawiam
Nie każdy dysk ata33 obsłuży taką nagrywarę. Mój seagate 17GB miał problemy czasem z x24 (sfragmentowany dysk). Jeśli hal-9000 ma cd pio na jednej taśmie z dyskiem, to nie powinien się dziwić. Tak już będzie. Polecam przetestowanie bez cd i na nośnikach, które napewno idą na 48.
P_M_ jest offline