Witam,
Cytat:
Napisany przez wii
Wracając do tematu ,poszedłem za radą i zacząłem od wgrania fMCBoot w wersji 1.8.Poprzednio miałem raczej 1.6(pierwszy z boot screen'em) z psx-scene.com którą śledziłem od samego początku.
|
Pierwszy legalny na dodatek. Z auto launchem aplikacji. Historia. Wkrótce 1.9.
A DVDELF.BIN pochodził z konsoli Slim? ;] Jeśli tak to nie wiem. Dziwne bo gdyby mu nie odpowiadał region MG, albo coś innego było "spsute" instalacja zatrzymałaby się na komunikacie "error reading DVDELF.BIN bla bla bla". ;]
Cytat:
(...) a ja czytając tutorial esr'a zdałem sobie sprawę z mojego błędu.ESR MC ładował boot.elf który był uelfem.HDL po załadowaniu go przez uelfa odpalonego przez esr(trochę pokręcone hehe) daje możliwość instalacji kopii na hdd a w ule mam podgląd płyty.Wystarczy że po wyrzuceniu przez esr spowtotem do ule, zamiast hdl lub filebrowser nacisnę odnośnik do cdfs(czy coś takiego)z katalogu misc (ule filebrowser) a wszystkie gry zaczynają się ładować(bądź użyje do tego ESR beta r9b dvdv direct.elf/ESR beta r9b GUI-test2.elf).
|
Coś pomieszałeś:
1. esr mc -> ule
2. ule -> hdl (sam się nie uruchomi, chyba że z hotkeya)
3. hdl ->

kosmici? czarna dziura? bowiem nie tłumaczy to historii z dwóch postów wstecz.
- - -
Popieprzone to jakieś.

Ale rozumiem, że potrzebujesz dwóch programów pod ścieżką dla esr_mc/gui>launchapp. Inaczej faktycznie się nie da. Zastanawia mnie tylko czy taki obrót driverami i killowaniem iop nie konfliktuje z HDLem.
Cytat:
Dziękuje za poświęcony czas i pomoc, a korzystając z okazji i za pracę na rzecz sceny
|
Drobiazg, ale miło że ktoś docenia.
Cytat:
|
Ps.Z tym automatycznym ładowaniem chodziło mi o ustawiony w ule deflaut elf odpalany po wybranym czasie(1s)od jego załadowania.
|
Zagiąłeś mnie teraz.

Gdzie ty taką opcję wypatrzyłeś? A może jest gdzieś zachomikowana w CNFie? (vide opcje psu).
- szef konsolowy //nie mylić z pojęciem krawieckim