Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.01.2010, 16:17   #67
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Bartez Podgląd Wiadomości
Sprawdza się jak najbardziej, pod warunkiem, że się dobrze do tego podejdzie. Jeżeli ktoś na początku zrazi innych mikroblogerów np nachalnym spamem to już nie ma czego tam szukać
A to podstawa dla każdego serwisu. Źle zaczniesz i możesz zapomnieć o powodzeniu

Cytat:
Napisany przez Bartez Podgląd Wiadomości
Z fenomenem facebooka jest podobnie jak z fenomenem iphone'a - dostęp do API sprawił, że pojawiło się setki tysięcy dodatków, rozszerzeń, gier itp i to jest tak naprawdę największa wartość w obu tych przypadkach. Facebook pod względem społecznościowym wcale nie różni się dajmy na to od naszej klasy, czy innych tego typu serwisów. Jednak mnogość aplikacji sprawia, że w zasadzie każdy znajdzie coś dla siebie i jak ktoś chce, to na pewno tam nie będzie się nudził. Dziwię się naszej klasie, która zamiast śledzików i innych niezbyt ciekawych pomysłów nie udostępni porządnego api do serwisu.
Mówiąc szczerze to nie wiem co na Naszej Klasie słychać bo nie mam tam konta. Pozbyłem się też konta na GoldenLine. Mam połączone konto na blipie ze swoją stroną. Ale zgadzam się z Tobą, że API to klucz do sukcesu. Ludzie chcą dodatkowych programów/funkcji i chętnie je piszą sami. Dowodem na to jest sukces iPhona i AppStore oraz wtyczek do Firefoksa (btw ponoć mają wprowadzić płatne wtyczki)...
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post