Cytat:
Napisany przez Wojtek1990
Zworke sprawdzilem na wszystkich mozliwych pozycjach, czyli: Master, Cable select jak i Limits drive capacity to 32 Gbytes.
|
Nie zupełnie we wszystkich.

Dla PATA masz: MA (Master - i tak właśnie powinno być dla PS2HDD), SL (Slave) i CS (Cable Select). Dodatkowo możesz wrzucić drugą zworkę, która ustawi ten limit (czyli do 32GB) - ale to już nie ta epoka, to dla starych płyt głównych (PC).
Cytat:
Moze mam wgrany za stary HDA, ktory nie czyta dyskow wiekszych niz ten max. dla PS2, czyli bodajże 137 gb?
|
To nie jest kwestia wykrywania dysku, tylko wykrywania większych dysków jako właśnie 137GB.
Cytat:
Przerobke karty kupilem na allegro bo nie mialem dostepu do przerobionej konsoli/Swap Magica.
|
Trzeba było kupić Swap Magic i samemu sobie wgrać. Teraz płacz. ;P
Cytat:
Jak sprawdzic jaka mam wersje HDL? Moze wgrac HD Loader'a (czy da rade uzywajac pendrive + memorki z Free McBoot?) i probowac nim odpalic dysk?
|
Uruchomić go, to tak na początek.
Da się.
Cytat:
Cytat:
"Need to disassemble network adapter, remove rivits on slide frame, break off thin metal cover so as to spread connectors further apart so it will fit. Also set jumper to Cable Select (CS) on the drive."
|
Tyle ze nie znam na tyle dobrze j. angielskiego aby to zrozumiec... czy ktos moglby wytlumaczyc to łopatologicznie ?
|
Wg. mnie to jakieś brednie (a konkretnie ostatnie zdanie, bo wcześniejsze tyczą się "dostosowania" NA do rozstawu slotu na molexa i ide), czyli:
"Przestaw także zworkę dysku na CS"
Cytat:
Ehhh. Koles u ktorego mialem karte niewgral HDD Advance ;d
A ja myslalem ze jak nie czyta dysku to automatycznie laduje program USB Advance ;>
|
Jak to sobie wyobrażałeś? Że powącha sobie tą memorkę i powie: "aha, nie ma dysku na IDE, a to se odpalę dla jaj USBA, tylko gdzie on był... a, jest. To odpalamy".
Cytat:
Sprobuje wgrac samemu ten program i dam znac czy dysk dziala ;>
|
No spróbuj, spróbuj, tylko na diabła HDA? Wgraj HDLoader v0.8c, niekoniecznie PL (bo ten nie ma patcha na cdseek i na niektórych modelach PS2 będzie się wieszać bez płyty w napędzie).
Cytat:
Swoja droga cienki transfer - ok. 600kB/s przez Free HDLoader v0.8c PL by Kan
|
Transfer czego bo nie rozumiem.
Cytat:
Czy moglby powiedziec ktos jak DOGRAC ten program do istniejacego juz Free McBoota, aby byl widoczny w menu ;>?
|
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...SR/strona8.php
- - -
Po za tym to ty i gość, który sprzedał Ci kartę/wgrał Ci FMCB popełniliście przestępstwo, USBAdvance to komercyjny program, a więc piractwo skoro nie masz go na oryg. płycie. Wielu dodaje też i inne programy jak np. Code Breaker czy HDTV Player, także to wcale nie musi być jedyny nielegalny program, który posiadasz.