Witam serdecznie mam problem z nagraniem gry którą zakupiłem na allegro chodzi o FF IX NTSC ( konsola to Ps2 slim 9004 "8c" ) + Swap magic 3.8
Problemy są dwa :
1.Jak odpalić na Konsoli Ps2 PAL gry NTSC ? (KOPIE) nie oryginał ! czemu? bo chciałem pograć sobie w Final Fantasy IX Spolszczone
(link do spolszczenia PPF)
http://grajpopolsku.pl/articles.php?article_id=30
2.Przerobiłem (obraz FF IX) NTSC na PAL ale coś nie rusza ? (wraz ze spolszczeniem.... )
a) spolszczenie ntsc, na grę ntsc
b) Ntsc (spolonizowany FF IX) i następnie z NTSC na PAL
(Nie działa)
3.Zdobyłem Final Fantasy IX PAL (org od kolegi z giełdy) zrobiłem z tego BIN/CUE załatałem FF9PALUKpatch i działa! ALE ! ... Pierwsze intro z gry jak i reszta filmików + 3D w walkach Turowych chodzą Wolniej niż by sie tego spodziewał (Wygląda to tak jak by brakowało z 10 FPS) [każda kopia PS1 tak ma czemu?]
Czy to wina płyt słabej jakości których użyłem ? płyty to "CD" Gold Disc (silver) [oczywiście do wersji PAL nie ma tego Spolszczenia i nawet nie działa]
czy jest jakiś sposób był pograł u mnie na konsoli Final Fantasy IX PL ?
Nie mogę np: używać Free MC Boot bo on nie obsługuję wersji slim 90004 "8c" niestety

a tam zapewny bym odpalił FF IX NTSC jak i fajne gierki ze Snesa...
ah! Nargywałem programem ImgBurn,Alcohol 120% w obu przypadkach z prędkością x4 w A120% z profilem PlayStation
Grę kopie uruchamiam tak
.wkładam płytke(oryginalną PS1) i podmieniam ją gdy pokazuje się logo playstation na kopie ( w locie )
(spolszczenie dziła bo sprawdzałem na ePSXe 1.5.2 dal ntsc)