Ok, przetestuję jeszcze.
@ loki
To co napisałeś odnosi się do importu kontaktów. Mnie interesuje archiwum. Tę funkcję znalazłem, ale tylko do archiwum z tlena, aqq i konnekta.
A może by wrócić właśnie do AQQ? Swego czasu przez kilka lat ten program używałem i sprawdzał się bardzo dobrze..
----
EDIT
Znalazłem tymczasowe, całkiem niezłe rozwiązanie. Najnowsze GG (10) plus programik GG10Tuner. Usuwa praktycznie wszystkie (poza jednym) dodatki, pozostaje samo okno z kontaktami. I o to chodziło
Jeszcze tylko dwie rzeczy mnie interesują, z czego jedna trochę drażni, a drugą chciałbym dodać:
- pierwsza to emotikonki. Zawsze w gg były podstawowe typu

,

,

czy
![:-]](images/smilies/].gif)
Potem w którejś wersji (chyba 7) zmienili niektóre z nich (na pewno dwie ostatnie z wymienionych i jeszcze jakieś inne). Da się zrobić te 'oryginalne' poprzez użycie ";" zamiast ":", ale to z kolei może wyświetlać się zupełnie inaczej w innych wersjach. Generalnie interesuje mnie to, czy jest jakaś możliwość zapewnienia kompatybilności pomiędzy komunikatorami nadawcy i odbiorcy - tzn. żeby to, co wyświetla się w dany sposób u mnie tak samo wyglądało u tego, kto będzie to czytał.
To niby drobiazg, ale niektóre ikonki zmieniły się znacznie i niejednokrotnie widziałem jak coś, co użyte zostało w określonym celu (wyrażenia danej emocji, nadania określonego znaczenia zdaniu) odebrane zostało zupełnie inaczej, właśnie ze względu na całkowicie różne wyświetlające się buźki.
- druga sprawa to wyświetlanie dwóch czasów wysyłania wiadomości - czasu nadania i odebrania. Było to w starym AQQ i była to funkcja bardzo przydatna, jeśli przez jakiś czas nie było się przy komputerze (można było sprawdzić nie tylko, kiedy informacja została otrzymana, ale także kiedy ktoś ją wysłał). Da się to jakoś w GG dodać?