Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.05.2001, 20:04   #2
obar
Forumator

Data rejestracji: 07.12.2000
obar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
6
ok myśle że nie wielu sietego podejmie ale ktoś to musi zrobić (pomóc Ci) dlatego że opisty do nero i nawet polskie pliki są do nero .. To chyba najbardziej popularny program do uniwersalnego nagrywania ... (obok Winona)...
załkładam że chcesz nagrać film pt. "Matrix 2" ..choć inny też powinien się nagrać.....
odpalasz nero i czekasz .... czekasz ...czekasz... odpala sie
.....okienko z nr wersji i licencją i włascicielem na której widnieje Twoje nazwisko .... (widzę uśmiech na Twej twarzy bo się zgadza
ok wyświtla sie drugie okna (tamto znika) na którym masz po lewej stronie pasek i takie różne śmieszne ikonki pierwsza jest :
1.CD ROM (ISO)...zapisz sobie bo tego będziesz często używał
2.Audio-CD ...jak wyżej
jakieś bzdety ..... nawet nie zwracaj uwagi (szczególnie ze jesteś nowatorem)
kolejne bzdury......
3.COPY CD (ja mam w j. polskim więc u mnie to jest Kopia CD)...to również ważne
z innych bzdur mogę napomknąćo startowym.... ale mi się nie chce
oki więc która bramkę pan wybiera
aaa masz film do nagrania więc wybierasz bramkę numer 1. ...wciskasz ...ale wcześniej.....!!!!!!
jeśli chcesz coś dograć do płytki poźniej zaznaczasz Start multissesion u mnie w j. polskim to "Rozpocznij multisesyjny CD

ale nie chcesz bo MATRIX 2 zajmuje 699 mb czyli w sam raz...
jeszcze jedno w zakładce 3 nie pamiętam ang odpowiednika ale u mnie to są opcje ISO (pewnie jakość ISO options będzie u Ciebie) zaznacz "długość nazw pliku/katalogu na 31 .... resztą się ni przejmuj przynajmniej w tej zakładce i na razie.. (po angielsku to będzie blabla 31 characters)
4 zakładka to to LABEL (opcje płyty CD) tam napisz MATRIX2 o odstępach nie napiszę albo sam wpadniesz albo wpisuj znaki ciągłe)
zakładkę ostatnią czyli chyba 7 BURN (zapis CD) zosatwmy sobie na później...)
resztę zakładem możesz pominąć albo sobie tylko przeglądnij..... MATRIX 2 nie jest zabezpieczony safediskiem v2 więc nero sobie z nim poradzi
oki jeśli to okno Ci sie znudziło wciśnij NEW (nowy)
i masz 3 okno podzielone na 2 (jeśli nie masz to wszedłeś do sapera a to nie ta droga ...
po lewej masz (nic nie masz na razie tylko LABEL z napisem MATRIX2 a po prawj zawartość sojego dysku (pulpitu czy czegokolwiek chyba poznasz....)
oki teraz po prawej stronie szukasz filmu gdzie go masz na dysku i metodą Drag & drop (nie myląć z plug & play) przeciągasz film do lewego okna ...
(mozesz dodać jakiegoś odtwarzacza i dekoder divixa no i polskie texty które sam zrobileś bo jeszcze ich nie ma ....)
oki jeśli pasek sięgnął 700 mb to spoko o overburningu nie będe pisał chyba że poprosisz ...

dobra teraz zakładka BURN albo taka mała czerwona ikonka mniej więcej
pośrodku

tam zaznaczasz szybkość z jaką ma byc nagrywana ( w zalezności jak szybko masz zamiar się modlić o utrzymanie bufora )
zaznaczasz tryb Disk-At-Once i zamknij sesję
flaga tuż pod flaga z zapisem CD ... możesz zaznaczyc symulację ale z Twoją nagrywarką nie musisz ....
no coż reszta to wciskasz BURN (zapisz )
i idziesz do szuflady z której wyciągasz różaniec i odmawiasz mniej więcej z 5 zdrowasiek i ojcze nasz ..jeśli dobrze siemodliłeś to po wciśnięciu OK z nagrywarki wysunie się Twój najnowszy nabytek MATRIX2.avi ...

Z MP3 robisz tak samo ....tylko inaczej je nazywasz....
co jeszcze ,... nic jesli dalej będzie zbyt trucne to przerzuć sie na dzierganie swetrów z owczej wełny lub dojenie owiec na turnich które jest zdecydowanie mniej niebezpieczne niż wypalanie płytek...

pozdro 6