No cóż, sporo w tym racji, chociaż pod koniec już autor za bardzo się wszystkiego czepia (głupia nazwa? Brzydka strona? (mi się akurat podoba). Ok, ale co to ma wspólnego z oceną działania samego programu?). Paradoksalnie jednak uważam, że to, o czym pisze jest do zaakceptowania - przynajmniej w momencie, kiedy oceniamy wersję beta - i ten krótki artykuł w sumie dodatkowo zachęcił mnie do zapoznania się z tym programem (choć może jeszcze nie teraz).
Bo zdecydowanie zgadzam się z tym:
Cytat:
Jeśli produkt ten zostanie dopracowany, będzie czymś absolutnie genialnym, bardzo wygodnym i przejrzystym ***8211; bo nie wątpię, że wkrótce pojawią się kolejne ***8222;skórki***8221;, otrzymamy też możliwość dostosowania do własnych gustów kolorystyki.
|
Ja przede wszystkim liczę na to, że będzie możliwość konfiguracji pozwalającej na powyłączanie wszystkiego, co nie jest potrzebne. Bo w przeciwnym razie będzie coś jak z najnowszym GG, gdzie jest może i dużo ciekawych funkcji, ale jednocześnie tak wszystkiego 'naćpane', że znaleźć cokolwiek jest trudno (poza tym niespecjalnie ma się ochotę). Jeśli w Tribe będzie można na przykład wyłączyć obsługę blogów, twitterów i innych i zostawić sobie np. komunikator (y), skrzynkę pocztową i ewentualnie jakiś wybrany profil lub profile na portalach to dla mnie naprawdę pomysł jest świetny.
Cytat:
PS A jeśli twórcom do listy obsługiwanych komunikatorów uda się dołączyć jeszcze protokoły Skype***8217;a, zaś całość funkcjonować będzie bez zarzutu, chyba czeka nas już nie mała, ale całkiem spora rewolucja.
|
Też to kurcze widzę jaką małą rewolucję. Bo ja przynajmniej do tej pory czegoś takiego nie widziałem, a teraz dopiero widzę (no może już wcześniej, ale trudno było tę potrzebę skonkretyzować) jak jest potrzebne. A przynajmniej bardzo przydatne. Ja zdecydowanie na to czekam i mam nadzieję, że błędy póki co uniemożliwiające normalne korzystanie z tego, zostaną skutecznie wyeliminowane.
Fajna sprawa