Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.01.2010, 21:08   #14
Deba
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.01.2010
Deba w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Misiek4 Podgląd Wiadomości
Z tego co sie orientuje, to Zyxel 210 posiada na pokladzie Marvela z zegarem 500 MHz. Trudno sie wypowiadac jakie ma opcje w stosunku do Synology, nie mając go w ręku. Od siebie dodam, że po wprowadzeniu najnowszego oprogramowania w wersji 2.3, Synology posiada najbardziej zaawansowany i rozbudowany zestaw funkcji (szczególnie z punktu widzenia użytkownika domowego). Ale z drugiej nalezy pamiętać, że 210ka Zyxela kosztuje lekko ponad 300 PLN.
Stąd wyczytałem o procesorze 370MHz

Cytat:
Napisany przez pops Podgląd Wiadomości
A jak chcesz oglądać te filmy ? z zamapowanego dysku pod windowsem ? w czasie oglądania filmów znajdujących się na serwerze łącze wykorzystane jest stale poniżej 1MB/s. tylko podczas wyszukiwania skacze do 5-6 MB/s, więc 12,5 starcza ze sporym zapasem.

Udostępniać przez internet pliki będziesz mógł o ile przekierujesz odpowiednie porty na routerze. Prędkość osiągniesz taką jakie masz łącze internetowe.
No w zasadzie to nie wiem jak, po prostu chciałbym odtworzyć film zapisany na nsa na pc. Brzmi to lamersko, ale jak już wspomniałem nie miałem wcześniej takiego urządzenia i chce poznać jego możliwości a przy okazji zwiększyć swoją wiedzę.
Deba jest offline   Odpowiedz cytując ten post