Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.02.2010, 21:56   #10714
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
Biurowa wytwórnia papieru toaletowego
[...]
Fajny pomysł
O ile samo urządzenie i sposób działania może być interesujące (jak pozbywa się tuszu, toneru, jak ze sztywnej kartki robi coś delikatniejszego), to sam pomysł wydaje mi się chybiony.

Owszem, duże biura produkują sporo makulatury (choć mniej już niż dawniej), potrzebują też sporo tego delikatniejszego papieru, to umówmy się - kilka przeliczeń na kalkulatorku i wychodzi, że takie urządzenie zarobiło by na swoją cenę zakupu (100 tys. $) gdyby trzepało by te rolki papieru non-stop przez 16, 5 roku... Co i też nie jest prawdą, gdyż po pierwsze do produkcji zużywa pewnie sporo prądu, pewnie wodę, pewnie jakieś odczynniki chemiczne do wywabiania tuszu, a to wszystko kosztuje. A jak urządzenie pracuje bez przerwy przez 16 lat, to się i zużywa, więc koszty serwisu, części itp. Śmiem twierdzić, że to się nigdy nie zwróci.

Co do niemałych kwot za wywóz śmieci płaconych przez firmy - i tak będą je płacić, bo np. jednorazówek i tak nie wrzucą do tej maszyny, a rozliczanie jest za wywóz śmieci, a nie za ich ilość. No, chyba że ktoś magazynuje w pięciu gabinetach sterty makulatury, a później chce się tego na raz pozbyć...

Cytat:
Napisany przez romanesco Podgląd Wiadomości
U mnie nie ma reguły. Nieraz oglądam reklamy a nieraz przełączam na inny kanał. Jeśli już coś mnie zainteresuje, to przeważnie reklamy leków (kilka dzięki reklamom kupiłem i stosowałem - pomogły !) lub też środki czyszczące.
U mnie typowo jak widzę - przerwa reklamowa to doskonała okazja, żeby sobie zrobić herbatę, czy kanapki, albo poszukać czegoś na innych programach. Reklam jest za dużo, ale to jest w tej chwili standard i się człowiek do tego przyzwyczaił. Jakby puścili jedną, dwie krótkie reklamy, to by człowiek może i przypadkiem obejrzał, ale jak co 15 minut lecą 10 minutowe bloki reklam, to znam lepsze sposoby na wykorzystanie tego czasu.

Poza tym, nie wiem jak inni, ale jak ja widzę reklamy szmatławych produktów (bo je znam), a paniusie mi przedstawiają jakieś testy 'specjalistów' pokazujące, że produkt jest tak samo dobry, jak te droższe produkty, czyli wciskają mi kit, to już nie mam zupełnie zaufania, do reklam produktów mi nie znanych.

A niezależnie od powyższego - na pewno bym nie kupił lekarstw z reklamy. Lekomanem nie jestem, więc jak się czuję dobrze nie stosuję. A jak mi coś dolega to idę do lekarza uważając, że to jednak on jest osobą bardziej kompetentną do polecenia mi leku, niż paniusia z reklamy.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post