Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.02.2010, 09:26   #10720
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
To, że coś reklamują w telewizji nie znaczy automatycznie, że jest ogólnodostępne. I więcej - nie znaczy, że jest cokolwiek warte i apteki będą chciały to mieć.

Zgadzam się z Edem, że warto w aptece po prostu spytać, chociaż i z tym bywa różnie. Jedna kilkukrotnie przekonałem się już, że przynajmniej w przypadku lekarstw reklama czyni cuda. Kupowałem kiedyś Nizoral (sporadycznie, ale jednak), a że był on drogi (potem wyraźnie potaniał), spytałem o jakieś zastępstwo. Okazało się, że jest, o praktycznie identycznym składzie i działaniu. Tańsze mniej więcej o połowę. Podobnie było z Nospą, też był jakiś środek identyczny w składzie, a o połowę tańszy, bo nie reklamowany w telewizji. Ostatni przykład to Rutinoscorbin i chyba Scorbolamit czy jakoś tak. Środek identyczny, ale wyraźnie tańszy.

Wszystkie te lekarstwa zastępcze były i już ich nie ma. Z prostego powodu - nie sprzedawały się. Pomimo, że działały identycznie jak specyfiki znacznie od nich droższe. Ale nie były reklamowane w telewizji.

-----
EDIT

Z innych rzeczy - ciekawy przegląd:

Największe pokłady ropy na świecie
http://biznes.onet.pl/najwieksze-pok...7,1,news-detal

neverending path to perfection..

Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 03.02.2010 o godz. 09:43
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post