Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.02.2003, 09:21   #22
Pedros
Second variety

Data rejestracji: 11.01.2002
Pedros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
cemi83 - a nie chodziło Ci o 96 KHz? Bo przy DVD to nawet chyba do 192 kHz. Na szybko znalazłem coś na www.republika (i poprawiłem błędy )
"
[...]W SACD próbkowanie jest dokonywane z częstotliwością wielokrotnie większą, bo aż 2,8224 MHz, dzięki czemu uzyskuje się wysoką rozdzielczość [...] Częstotliwość próbkowania nie została wybrana przypadkowo. Taka częstotliwość jest doskonałą wartością wyjściową, by uzyskać dzięki prostemu dzieleniu, częstotliwości próbkowania innych formatów wielobitowych.
- wartość próbkowania 44.1 kHz uzyskuje się dzieląc przez 64,
- wartość próbkowania 96 kHz uzyskuje się dzieląc przez 29,4 (mnożąc przez 5 i dzieląc przez 147)
- wartość próbkowania 48 kHz uzyskuje się dzieląc przez 58,8 (x5/294)
"

Właściwie to trudno się z Tobą nie zgodzić. A ponadto, co już inni powiedzieli, metoda jest przejrzysta tylko trzeba było mieć pomysł i ją... wymyślić. I zrobić testy. :cool:
Acha - co mi jeszcze nie dawało mi spokoju - czy skoro sygnał z "sumatora" nagrałeś na CDRW, którą potem zrzuciłeś do vaw-ów tu nie powstały dodatkowe błędy? Choć z drugiej strony, skoro uzyskałeś takie dobre wyniki testów raczej nie miało to wpływu.
Tak czy inaczej - temat bardzo ciekawy.