Cytat:
Napisany przez romanesco
Zawsze obraz cyfrowy będzie lepszy niż analogowy  A poza tym nigdy nic nie wiadomo, co kiedyś może Ci się przydać. Teraz korzystasz z kablówki ale możesz przecież zmienić zdanie lub inne przyczyny skłonią Cię do podłączenia anteny naziemnej. Jak już kupować to wybrać model lepszy, przyszłościowy.
|
Ogólnie masz rację ... dlatego też w porównaniu tych dwóch skłaniam się trochę bardziej w kierunku LG bo ma jednak MPEG4 ... z tym, że prawda jest też taka, że patrząc na te opóźnienia z naziemną cyfrówką to ciekaw jestem kiedy to na dobre ruszy ... pomijam już kwestię, że przy dzisiejszej żywotności sprzętu

to raczej myślenie o TV na 10 czy 15 lat może niestety się nie sprawdzić ...
Cytat:
|
Napisany przez Reetou
Ciekawa teoria...
W praktyce z mojego punktu widzenia jest tylko dwóch producentów popularnych tv których warto rozważać: Sony i Sharp. Żaden Samsung nie dorównuje im jakością obrazu. A LG to złom.
|
Z całym szacunkiem dla Ciebie ... ale ostatnie stwierdzenie zaraz mi przypomniało teorię "nie kupuje się samochodów na F"

i tym podobne ...
Oczywiście są TV dobre, przeciętne i kiepskie ... ale opinia typu LG to złom to raczej mało wnosi konkretów - może masz na to dowody, porównania, wyniki fachowych testów ? Jak ponad 18 lat temu dostałem w prezencie TV 14 cali Goldstar to też koledzy się śmiali, że to badziewna marka - i owszem swoje małe wady miał ... ale przez ponad 15 czy nawet 16 lal bez żadnej naprawy ... a nie jeden lepszy TV już w tym czasie przeszedł ich kilka ... OCZYWIŚCIE - ja nie porównuję dziś Goldstara do LG (choć to przecież ta sama firma) bo czasy się niestety zmieniły .... trwałość 90 % sprzętu jest niższa albo nawet dużo niższa niż kiedyś ... ale nie bądźmy śmieszni i nie rzucajmy takich dziecięcych opinii
A Sony - owszem - nadal uważam tą markę za jedną z lepszych - ale wiadomo przecież, że to nie ta Sony co kiedyś ... gdyby ten Sony co podawałem miał MPEG4 i czas reakcji 5 ms a nie 8 to bym go brał bez zastanowienia ...
Cytat:
|
Napisany przez mensir67pl
przyłączam się do opinii .... Sony te z niskiej półki [modelowej] tez badziew ...
brał bym też pod uwagę Toshibe i JVC
|
Cóż ... chyba będę rzucał monetą ...
Niestety nie mam możliwości pojechać aktualnie do sklepów, nawet jakbym się wstrzymał z zakupem to takie porównywanie w sklepach to jak dla mnie to g... warte - nie znam sklepu gdzie znajdziesz wszystkie albo nawet większość modeli zwłaszcza tych 19 calowych ... po drugie w sklepie masz inne oświetlenie, TV stoi na innej wysokości niż będzie stał w domu, masz inny sygnał ... nie wiesz jakie ma ustawienia, masz duże pomieszczenie więc dźwięk sie inaczej rozchodzi ... ja tam w sklepie takiej rzeczy jak TV wybrać na podstawie porównania nie potrafiłbym
Mam jeszcze takie konkretne pytanie - według mnie różnica w czasie odświeżania pomiędzy 8 ms a 5 ms będzie chyba zauważalna - a według Was ?
Pozdrawiam i liczę na jeszcze jakieś rady - ja wiem, wiem - że jakbym pytał o TV 32-37-42 cale to by się znaleźli użytkownicy konkretnych marek modeli ... ale cóż ... mam "niepopularne" wymagania