Cytat:
Napisany przez ro29
Z całym szacunkiem dla Ciebie ... ale ostatnie stwierdzenie zaraz mi przypomniało teorię "nie kupuje się samochodów na F"  i tym podobne ...
|
W ostatnich 3 miesiącach trzy razy przedzierałem się przez oferty dostępnych telewizorów. A w ostatnim tygodniu dorzucono mi dodatkowo ograniczenie tv do 2 tys. złotych. Więc siłą rzeczy zmuszony byłem rozeznać się w ofercie LG i jakiegoś Daewoo, bo jedynie to mieściło się w tym zakresie cenowym uwzględniając inne wymagania. I wiesz jak się skończyło? Namówiłem na zakup starszej Bravii która była w ofercie w Saturnie za 2,560zł. A na podstawie tego rozeznania twierdzę, że LG to złom. Oczywiście moim zdaniem... A dłaczego? Dlatego, że:
Cytat:
Napisany przez romanesco
No cóż, każdy ma prawo do własnej oceny. Z tym, że ja bardziej ufam jednak specjalistom robiącym testy, aniżeli opinii (najczęściej subiektywnej) wydanej przez zwykłego użytkownika.
|
Oczywiście, że każdy ma prawo mieć własne zdanie. Tylko że to nie specjaliści będę siedzieć u mnie w domu przed telewizorem, tylko ja. Więc telewizor musi spełniać moje wymagania, a nie ich. I cóż z tego, że Samsung ma może i większe możliwości regulacji, gdy tą całą regulacją nie da się ustawić takich kolorów, jak na soniaku? Dlatego mam takie, a nie inne zdanie. I wcale nie twierdziłem, że Samsung jest do niczego, powiedziałem tylko, że nie dorównuje Sony i Sharpom, niezależnie od tego co piszą jacyś specjaliści. Natomiast po oględzinach na żywca tv LG, czy Daewoo wyrażam swoją o nich opinię, że to elektroniczny złom i jak powiedział @romanesco mam do tego prawo.