Dyskusja: Nadejszła zima
Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.02.2010, 11:29   #561
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Ale to jest naprawdę żałosne co widać na tym filmiku.. (w sensie nie filmu samego w sobie, bo ten jest jak najbardziej godny pokazywania). U nas z pewnością się nie da. W Niemczech tak, ale tam inny klimat, inne opady itp. U nas się nie da...

Wczoraj jeździłem trochę po Wrocławiu i przeraziło mnie jak drogi są po prostu zmasakrowane po ostatnich mrozach. Pod tym względem zawsze było tu źle, o czym nie raz pisałem, ale były okresy, kiedy wydawało się, że wychodzi to na prostą - było dużo remontów, większe dziury łatane były na bieżąco. Teraz jest tragicznie.

Dziur jest pełno, do tego bardzo dużo jest już takich, których nie da się po prostu ominąć, bo jest ich w tym miejscu za dużo, a przejechać przez nie również nie, bo są już po prostu za głębokie. Ulica Pomorska jest idealnym przykładem, od dobrych kilku tygodni na pasie środkowych przy szynach są tam dobrze 10-15 głębokie dziury długie na 40-50 centymetrów. Samochody przekraczają linię ciągłą powodując niebezpieczne sytuacje, bo jest tam generalnie dość wąsko (jak na 4 pasy ruchu, oczywiście bez dodatkowych linii pomocniczych), ale inaczej się nie da, bo te dziury są po prostu za duże. A jest ich kilka - kilkanaście. Motocyklista w nocy, jak w to wjedzie, to się po prostu zabije.

Tragiczny jest także asfalt na Trzebnickiej kładziony jakieś 2 lata temu.. Katastrofalna jest Krupnicza w samym centrum miasta. Przy okazji to 'pokazowe' miejsce wrocławia z rozkopami z każdej strony jest teraz tak obrzydliwie brudne i brzydkie, że aż przykro na to patrzeć. W ogóle coś ostatnio zaczynam na to wszystko patrzeć bardziej krytycznie i stwierdzam, że niestety, ale Dudkiewicz nie jest dobrym prezydentem miasta. Skupia się na igrzyskach (fontanna, stadion itp.), a zupełnie nie patrzy na codzienną rzeczywistość i zapewnienie możliwości funkcjonowania na określonym sensownym poziomie (jakość dróg, czystość miasta, funkcjonowanie komunikacji miejskiej i inne). Według mnie jeżeli dalej ma to tak wyglądać, nie powinien już dalej piastować tej funkcji.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post