|
Jak ktoś chce to może z dość dużym prawdopodobieństwem zadzownić tak, żeby go nie namierzyli. Wymaga to jednak trochę przygotowań i myślenia. Przy kupnie startera w kiosku, włożeniu do swojego telefonu i zadzwonieniu z centrum miasta aż się prosi o szybkie odnalezienie..
Ale nie o tym temat. Numer już mniej więcej namierzyłem, ale na zasadzie określenia pewnej grupy potencjalnie mnie interesujących firm i posprawdzaniu numerów kontaktowych. Nie znalazłem tego samego, ale grupę wystarczająco podobnych, żeby z dużym prawdopodobieństwem podejrzewać, że to również ten właściciel.
Natomiast faktem jest, że ogólnopolska baza danych zdecydowanie by się przydała i przypominam sobie, że czytałem o konieczności jej powstania (również w uwględnieniem telefonii komórkowej) wymaganej chyba przez Unię, co zresztą miało mieć miejsce już chyba dobre dwa lata temu. No cóż.. nie tylko to.
Numery zastrzeżone to też inna historia. Gdyby dany numer nie chciał być zidentyfikowany to byłby zastrzeżony już na etapie telefonu. To nie ten przypadek.