Dyskusja: pomozcie
Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.02.2010, 19:30   #16
polakT
inżynier systemowy

Data rejestracji: 07.07.2004
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Arepo Podgląd Wiadomości
ciekawa teoria, ale zupełnie niezgodna z prawdą

@betinka
spróbuj włączyć skanowanie podczas startu komputera, czyli przed uruchomieniem systemu

Załącznik 54028

pozdrawiam
w moich realich w 100% zgodna, niestety...

Jeżeli jesteś odrobinę świadom zagrożeń to i avast wystarczy. Jednakże sam w sobie Avast nie nadaje się do niczego - zanim nod pojawił się na uczelni, komputery nie wytrzymywało więcej niz 2 miesiące - pod kontrolą avasta.

Jednak kilka tysięcy komputerów zainfekowanych (bardzo mocno ograniczone konta userów), nie należało do przyjemności aby przywracać systemy.

Od czasów noda - praktycznie jednostki ulegają infekcji.

Nie wiem od czego taka zależność występuje. ale miało miejsce. Większość ludzi z naszej uczelni potwierdzi tą teorię.

Może jeżeli dbacie o to co przynosicie i sprawdzacie, to i avast się sprawdza. Jednak powtórzę: Każdy kto ma avasta ma syf na przenośnych - pisząc to raczej miałem na myśli ludzi z którymi mam kontakt (często drukuję z pendrive'ów)

///edit:

kończę na dziś... bo mój osobisty AV jakiś syf przepuścił i w głowie mi się kręci... no może od leków

Ostatnio zmieniany przez polakT : 10.02.2010 o godz. 19:43
polakT jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online