Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.02.2010, 01:32   #20
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !

@andrzejj9
Z tego co tutaj piszą http://vancouver.interia.pl/vancouve...e-zyje,1438618
to niestety nie pierwszy wypadek w historii igrzysk olimpijskich ...
Cóż ... smutno nam się zaczynają Igrzyska ... ale wiadomo są sporty mniej i bardziej niebezpieczne ... a jak się pędzi 140 km na takiej "deseczce" to dla mnie to sport ekstremalny ... a w takim wszystko się może zdarzyć

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Ale życzę mu tego, żeby walczył o złoto, bo należy mu się po tych wszystkich latach. Sukcesów i nagród zdobył już sporo, ale jako jeden z najwybitniejszych skoczków w historii dobrze, żeby miał również i to najwyższe trofeum (chociaż dla mnie najwyższym jest Kryształowa Kula).
Wiesz ja też bardzo cenię sukcesy w Pucharze Świata, a zwłaszcza zwycięstwa ... to pokazanie, że jest się w formie przez długi okres czasu, a to co zrobił Małysz zdobywając trzy razy z rzędu Kryształową Kulę zapisało go na szczycie historii PŚ i skoków (a później jeszcze czwarty raz)... jednak ja zawsze troszkę wyżej stawiam medale MŚ, a jeszcze wyżej Igrzysk Olimpijskich ... to jednak najważniejsza impreza sportowa 4-lecia ... medal olimpijski a zwłaszcza złoty to coś z czym na zawsze przechodzi się do światowej historii ... wielu sportowców to podkreśla (oczywiście są wyjątki ... ale nie psujmy atmosfery) - Puchar Świata można teoretycznie wygrać wiele raz i w pewnym momencie może to stawać się troszkę ... nudne ... zupełnie inaczej z medalami olimpijskimi ...

Cytat:
Napisany przez pops
Ja będę pewnie oglądał tylko hokej i narciarstwo alpejskie, no może jeszcze snowboard. Szkoda, że jak zwykle tvp oleje te sporty i będę musiał się mordować z ich beznadziejnymi transmisjami w internecie.
Ja oczywiście będę się starał oglądać skoki, biegi narciarskie, biathlon, snowboard ... z pozostałych gdzie nie startują polacy może popatrzę na łyżwiarstwo szybkie, może ew. figurowe.
Akurat narciarstwo alpejskie nigdy mnie nie pociągało ... hokej owszem kiedyś nawet lubiłem oglądać - pamiętam czasy jak TVP transmitowała na żywo MŚ ... oj kiedy to było ... teraz dawno nie oglądałem - podejrzewam, że transmisje będą w nocy więc wątpię abym oglądał ...

A nasze szanse medalowe .. według mnie - proszę bardzo

1. Wersja bardzo optymistyczna (ale zawierają realne przesłanki !)
- Adam Małysz - 2 medale-
- medal drużyny skoczków
- Justyna Kowalczyk 3 medale
- Tomasz Sikora 4 medale
- Paulina Ligocka

czyli 11 medali .. oj było by pięknie ...

2. Wersja realno/optymistyczna
- Adam Małysz - 1 medal
- Justyna Kowalczyk 2 medale
- Tomasz Sikora 1 medal

3. Wersja pesymistyczna ... pisać ??
- Justyna Kowalczyk 1 medal

Co do Małysza ... uważam, ża ma szanse na medal na obu skoczniach ... widać, że z formą naprawdę trafił ... tylko, że konkurentów ma sporo ... oj sporo ... mam wrażenie, że rywalizacja może być bardzo, bardzo wyrównana - zwłaszcza jutro ... o medalu może decydować 0,5 metra albo 1-2 punkty sędziowskie ...

Justyna Kowalczyk ... osobiście na nią bardzo liczę ... przez ostatni rok poprawiła się w sprintach i ogólnie szybkościowo ... ale nie oszukumy się - to nadal zawodniaczka u której przeważającą cechą jest siła - pamiętacie jej zwycięstwo w Tour de Ski jak pokonała Majdic na jej wspinaczce jakby to była przysłowiowa bułka z masłem .
A niestety ... trasy w Whistler są prawie płaskie ... wiadomo było już to od zeszłego roku od próby przedolimpijskiej ... a chyba pamiętamy jak rok temu na MŚ na ostatnich podbiegach Justyna robiła "papa" rywalkom i biegła po złoto ... tutuj takie podbiegi są symboliczne ...
Oby oczywiście była to zasłona dymna i Justyna dała sobie radę zwłaszcza w biegu łączonym i na 30 km bo w tych ma największe szanse ... oczywiście na 10 km także

Do boju Polki i Polacy !!

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 13.02.2010 o godz. 01:35
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post