[QUOTE=Reetou;1081274]Cieszę się.
Mogę Cię jeszcze trochę pomęczyć? Mam kilka pytań.
Czy można ten przypadek traktować jako regułę? Czy DVD Maestro zawsze ***8222;czyta flagę drop przy NTSC***8221;, a co za tym idzie proces tworzenia nowego DVD z nowymi napisami zawsze będzie przebiegał tak samo ? Czy napisy zawsze będą miały takie samo FPS? Wgrałam do filmu dwie ścieżki napisów, bo tylko te dwie Maestro przyjął i obie były dopasowane. Jeden z tych plików miał na wejściu i wyjściu 29,97 a drugi 30. Pozostałych nie zaimportował , wyświetlając komunikat o niezgodności czegoś tam z czymś ,może nawet kodu czasowego ( nie bardzo pamiętam ). Te same napisy wgrane do Maestro SBT miały na wejściu i wyjściu 23,978 i też były dobrze zsynchronizowane z filmem, przy kopii zrobionej w Ifo Edit.
Czy mogą zdarzyć się jakieś odstępstwa od tych zasady (chodzi mi o sposób tworzenia i stałe FPS ).
Znalazłam dyskusję, o której wspominałam w swoich postach. To Ty odpowiadałeś temu użytkownikowi. Tak przypuszczałam, bo to, że było w niej coś o ***8221;drop***8221; też pamiętałam. Odpowiadałeś - na początku, potem dyskusja potoczyła się innym torem, no i tym sposobem nie dowiedziałam się, co należy zrobić. Wspomniałeś w niej jednak o jakimś poradniku, w którym można poczytać o drop i non drop. Podałeś nawet stronę internetową, ale wchodząc na nią wyświetla mi się tylko komunikat, że adres jest niedostępny. Może poradnik można dzisiaj znaleźć pod innym adresem? Chętnie bym do niego zajrzała. Pozdrawiam
Basia
|