Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.02.2010, 18:47   #1
basia21
Użytkowniczka

Data rejestracji: 05.02.2010
basia21 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>basia21 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>basia21 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>basia21 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Edycja napisów w DVD Maestro + plik "son"

Temat może nie nowy, ale przegladając forum, nie znalazłam odpowiedzi. Może jest po prostu zbyt prosta.
Przygotowałam napisy do filmu w Maestro SBT, bo tak było mi wygodniej. Chciałabym je teraz wkleić do DVD Maestro. Ten program powinien chyba czytać plik "son". Ale nie chce, tzn. czyta, a potem pokazuje jakiś błąd, że coś do czegoś jest niedostosowane i plik na ścieżce się nie pojawia. FPS napisów jest chyba dobre, bo nic o kodzie czasowym w tym komunikacie nie ma. Czy należy jeszcze coś z tym plikiem zrobić?
Próbowałam w Subtitle Workshop zapisać plik z napisami od razu jako Spruce Subtitle File i wkleić do DVD Maestro. Ale nie potrafię ich tam skorygować. Kiedy klikam na ***8222;Edit subtitle***8221; wyświetla mi się pierwszy napis i nie wiem (choć przypuszczam, ze to prosty krok ) jak przejść do następnego. W Maestro SBT przesuwam napisy strzałką, a tutaj gdzie kliknąć?
Na pewno ktoś zna odpowiedź.
basia21 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online