Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.02.2010, 22:18   #5
basia21
Użytkowniczka

Data rejestracji: 05.02.2010
basia21 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>basia21 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>basia21 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>basia21 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
W tej chwili mam zaimportowany w Maestro plik stl, nie son. Naciskam na Edit subtile pokazuje mi się pierwszy obrazek - klatka (?) w filmie: napis Preludium. I co dalej. Jak mam przejść do kolejnego?
Już przeleciałam dzisiaj forum i wiem, że muszę kliknąć (teraz dowiedziałam się, że dwa razy ) ale gdzie Otwierałam już list All subtitles i tam klikałam na poszczególne napisy ( ale czas to chyba osobna działka ) Obmacałam całą klawiaturę. No i gdzie ja mam te dwa razy kliknąć, żeby przejść do Uwertury
I po co ja tyle szukałam tego programu. Na klip filmowy jest uczulony, na napisy uczulony. Alergik jakiś czy co? Lepiej byłoby, gdybym nie znalazła. Nie masz dla niego jakiejś alternatywy?
Zrobiłam kopię filmu w Ifo Edit. Między innymi dlatego też robiłam te napisy w Maestro SBT ***8211; myślałam, że i do DVD Maestro będą pasować. Ale przy kopii Ifo Edit mam wrażenie, że gdzieś od 30 minuty (może trochę dalej ) coś mi się dzieje z dźwiękiem, jakby aktorzy wypowiadali tylko pół kwestii, a drugie pół to nieme kino. Napisy zgrane idealnie. Nie wiem, czy to nie wina tego, że importowałam do authoringu klip filmowy i ścieżkę dźwiękową wydzielone Decrypterm i potem Vob Editem. Nie przygotowywałam plików wsadowych tak jak to opisane w artykule na CDRinfo, bo jeszcze przez niego do końca nie przebrnęłam. Ale to tak na marginesie.
basia21 jest offline   Odpowiedz cytując ten post