Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.02.2010, 00:12   #104
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Woooow !!!!!!!!!!!
Mamy czwarty medal na tych igrzyskach !!!

Małysz ma dwa srebra ... w sumie 4 medale olimpijskie !!!!!!!
Brawo, brawo, brawo ..... !!!!!!!

Dla mnie Małysz jest jednym z największych sportowców Polski - ... najpewniej w pierwszej dziesiątce !!!!!!!!! .... ale trochę mu do I miejsca brakuje ... Robert Korzeniowski miał 4 złota olimpijskie !!! ITD.

Przepraszam, ale jak dzis usłyszałem w TV że Małysza ponad 60 % uważa za najlepszego sportowca w historii to ........

Mam nadzieję, że Kowalczyk na 30 km pokaże na co ją stać i zdobędzie conajmniej srebro ... ja nie mam nic przeciwko Małyszowi ... ale sporo przeciwko słynnej Małyszomani ....

Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
Nie wiem, na ile wpływ na popularność danej dyscypliny mają media, a na ile ciekawość sportu samego w sobie. Czasami też zwracałem na to uwagę, że w telewizji lecą skoki, gdzie Małysz, akurat w gorszej dyspozycji, zajmuje odległe miejsca, a w tym samym czasie jakiś inny polski sportowiec zdobywa gdzieś złoty medal. Ale medal, który na dobrą sprawę, poza grupką fanów nikogo nie interesuje. Jest to na swój sposób smutne, a drugiej strony.. trudno zmuszać ludzi do oglądania i pasjonowania się czymś, co pasjonujące dla nich nie jest.
(...)
Jaki wpływ mają media ... hahahahahahah ... nie rozśmieszaj mnie .... jaka jest najpopularniejsza discyplina w Polsce ?? A jakie mamy w niej sukcesy .. owszem kiedyś ... ale ostatnio ... 1992 srebrny medal olmipijski ... a potem ... nic !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A kto oglądał i pasjonował się skokami zanim Małysz wygrał turniej czterech skoczni ??
A ile osób pasjonowało się F1 zanim Kubica zaczął w niej jeździć ... aż do tego stopnia, że został w plebiscycie PS najlepszym sportowcem ... mimo iż miał tylko 4 miejsce w F1... wyprzedził mistrzów olimpijskich ... ja jak ogłaszano wyniki tego plebiscytu to wtedy płakałem !!!!!!
I co ... kto to wykreował - nie media ?? A kto transmitował każdy wyścig F1 ?
A jak były MŚ w wioślarstwie - DYSCYPLINIE OLIMPIJSKIEJ w Poznaniu to k... prawie nic w w ogólnodostępnej TV nie można było zobaczyć ... a tam zdobyliśmy dwa ztote medale ... i srebro ... i brąz ... a to były przecież MŚ !!!

Przepraszam , bardzo przepraszam za moje uniesienie .. % zrobiły swoje .... to nie tylko z sukcesu Małysza (wrew pozorom - ja się bardzo cieszę z tego medalu !!!!!!!!!) ... ale innych życiowych problemów mam mnóstwo ... ale to co napisałem było szczere ... z głębi serca ... boli mnie jak Polacy zdobywają medale MŚ, wygrywają Puchary Świata, zostają Mistrzami Europy ... a jest to gdzieś na n-tym miejscu

POZDRAWIAM i przepraszam
ro29

Cytat:
Napisany przez Jabba the Hutt Podgląd Wiadomości
Ale bańka medialna pękła... Tak liczyły (media) na złoto ale Polacy zawsze się przeliczą.
Masz rację i nie masz ...
Powiem tak - a po co zawodnik z pierwszej dziesiątki światowej ... jedzie na MŚ czy olimpiadę ... oczywiście po złoto !!!

Ale czy medal srebrny czy brązowy jest sukcesem ?? Oczywiście !!!!!!
A miejsce w pierwszej ósemce .... dla 60-70 % także !!!!!!!!!!!!!

Problem niestety polega na tym,, że Polskie media zwłaszcza związane ze sportem ... oczekują dziwnych rzeczy ... od tych słabszych oczekują ... przeciętnych występów .. a od najlepszych zaraz złota i to razy x !!

Czy ja nie liczyłem na złoto Małysza w 2002 roku ?? Liczyłem !! Ale czy się cieszyłem z medali - oczywiście !!! Pierwszych od 1972 roku !!! A polskie media ... oh pamiętam, pamiętam ... ten zawód ... tą tragedią ....

A czy ja liczyłem na 4 złota Kowalczyk ... tak - bo jestem kibicem ... ale czy srebro i brąz mnie zawiodły - NIE !!! Bo wiedziałem od zeszłego roku, że trasy olimpijskie są za płaskie dla Kowalczyk ... a media .... szkoda gadać ...

Sorki ...

ro29

Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 21.02.2010 o godz. 15:36 Powód: ppp
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post