Dyskusja: Electro.pl
Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.02.2010, 11:59   #21
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
astr,
wysyłanie "majtek" listami to domena sprzedawców z Allegro, a spór na temat z Pocztą Polską widać w Cafe Allegro, gdzie jest mnóstwo opisanych historii. Poczta broni się jak może, wprowadzając coraz to nowe regulaminy, niezbyt skuteczne. Robi to zapewne z powodów ekonomicznych, ale ja myślę, że ma rację także z innych powodów. Jakich? Trudno powiedzieć, to są rzeczy niemierzalne, ale powiedzmy, że chodzi o nierobienie dziadostwa, którego już dosyć mamy w tym kraju. A wysyłanie tychże "majtek" listami jest właśnie dziadostwem. To tak jakbyś dał dziewczynie kwiaty w papierze po śledziach, żeby zaoszczędzić.
A golarka to przedmiot osobisty, higieniczny, stąd porównanie do majtek.

W przestrzeni publicznej od lat istnieje spór o to, czym ma być Poczta Polska; czy jednym z dostawców przesyłek, czy może czymś więcej. Ja chciałbym, żeby była czymś więcej.

Jesteśmy na publicznym forum dyskusyjnym, gdzie Ty krytykujesz sklep electro.pl, podając jako jeden z argumentów, rzekomo złośliwe wysyłanie towaru w paczkach przez ten sklep, a ja odpowiadam, co na ten temat myślę - że sklep postępuje właściwie, zgodnie z regulaminem Poczty (który zabrania wysyłania przedmiotów listami) oraz poczuciem estetyki.

Nic osobistego, a że trafiło na Ciebie, to przypadek. Możesz zgadzać się ze mną lub nie zgadzać, ale nie gniewaj się

Ostatnio zmieniany przez pali : 23.02.2010 o godz. 12:03
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post