Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.02.2010, 23:50   #24
Matefusz
Guru

Data rejestracji: 10.10.2004
Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Daleka droga od audi do kalibracji monitora. Nie zaszkodzi pojechać i pogadać z gościem w 4 oczy. Przecież jak osądzi, że sensu kalibrować nie ma to takowej czynności robić nie będę. A i przy okazji coś mam do załatwienia w Tychach

EDIT: Jak kupowałem swojego FHD2400 to zapytałem w sklepie o ewentualną kalibrację. Oto mail od sprzedawcy:

Cytat:
Napisany przez Pracownik sklepu
Co do sugestii na temat kalibracji nie robimy tego za darmo ponieważ jest to czysty marketing. Nie da się zrobić kalibracji monitora na odległość, ponieważ kalibrator podczas kalibracji modyfikuje LUT karty graficznej użytkownika czyli w tym momencie naszej konkurencji a Pana karta graficzna pozostaje niezmodyfikowana. Dlatego świadczymy takie usługi odpłatnie ale za to robimy to u klienta w domu na jego sprzęcie ponieważ tylko wtedy ma to jakikolwiek sens.
Pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez Matefusz : 23.02.2010 o godz. 23:54
Matefusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post