M@X
No nie wiedziałem z tą kartą.
Mam płytę główną która posiada chyba prawie wszystko co możliwe.
Również to wyjście o którym mówisz... SPDIF OUT i OPTICAL OUT
Cytat:
Wyjście standardu S/PDIF na tylnym panelu I/O
Ta płyta główna posiada możliwości łatwego przyłączenia do systemu kina domowego przez zastosowanie koncentrycznego i optycznego wyjścia interfejsu S/PDIF (SONY-PHILIPS Digital Interface). Pozwala on na przesyłanie dźwięku w formacie cyfrowym bez potrzeby konwersji na postać analogową, dzięki czemu sygnał zachowuje najwyższą jakość.
|
Dźwiękówke mam też nienaganną bo Creative Extreme Audio. Wierzę sobie po cichu, że i tak zewnętrzna da lepszą jakość niż integra

No i zewnętrzna ma też optical IN... może się kiedyś przydać.
Szczerze to na pomysł połączenia głośników kablem optycznym dopiero wpadlem po zakupie kompa.
M@X to zakupić zwykły optyczny kabel do tych głośników tak?? Bo spojrzałem jak to wyjście wygląda i optyczne to po prostu optyczne. Kable coax z kompa nie wyjdą - nie widzę opcji.
http://allegro.pl/item928673559_kabe...irescr_3m.html
Będzie ok?
Czy jak jest wpięty kabel w optyczne wejście w karcie to pozostałe wejścia jack nie działają? Chciałbym aby np. słuchawki były wpięte na stałe w dźwiękówke, a kabel optyczny swoją drogą.
To możliwe?
A na głośnikowe kable również się chyba skusze. Jakie dokładnie masz tego techlinka?
Co do rozmieszczenia głośników to weźcie pod uwagę jeszcze to, że mam bardzo mały pokój. Ok. 3,5m X 2,5m
Tylne głośniki będą prawie przy samych uszach.