|
Cześć,
Używam karty Provideo PV-256 T.
Z tym monitorem i telewizorem pewnie jest tak jak piszesz ale nadal nie rozwiązuje to mi problemu tzn. na moim kompie obraz jest pełny ale ze zniekształceniami na dole. Obraz jest praktycznie taki sam jak na telewizorze do którego podpiąłem magnetowid z kasetą z której wcześniej brałem materiał.
Na innym kompie (nie z XP ale z ME czy WIN 98) obraz jest zawężony bez względu na rodzaj użytego kodeka mpeg.
Wczoraj zauważyłem, że jak na swoim kompie zmieniłem kodek z Elecarda na inny (Ligos, Cyberlink) to obraz również u mnie jest zawężony.
Wynikało by z tego, że jedynie w wypadku kiedy posiada się XP oraz kodek Elecarda jest możliwość oglądania pełnych, pełnoekranowych mpegów - każdy inny układ powoduje, że wyświetlane mpegi sa przycięte - z czego może oglądający nie zdają sobie sprawy bo nie wiedzą jak pełen mpeg powinien wyglądać.
Ale może moje wnioski sa do bani - dlatego proszę innych o opinie na ten temat.
Hej CobraVerda - daj jakis post prosze w tym temacie tym bardziej,że w podstawowym temacie coś jest nie tak. Próbowałem na różne sposoby Vobeditem wyciągnąć mpegi z VOBów i może coś żle robię ale mi się to nie udało. Podaj nazwę jakiegoś innego rippera który wiesz, że to robi na pewno.
|