|
Zgadzam się, Alcohol jest lepszy od DT, a więc jest najlepszy. Chociaż jest jeszcze (był) GameJack i BlindWrite - świetne programy ale nie wiem czy nadal rozwijane. Swego czasu tylko GameJack-iem zrobiłem kopię jednej z gier zabezpieczonej RingProtech-em - Alc nie dał rady.
Może się komuś przyda: - przez ostatnie 2 lata używałem tylko DT Pro 4.30.0303, bo Alcohol gryzł mi się z DT. Nie można było instalować Alc na DT, tylko odwrotnie, (a DT w związku z kłopotami z e-mailem na soft.com nie instalowałem tylko "odtwarzałem" w kopii systemu zrobionej za pomocą Acronisa - więc nie mogłem instalować najpierw Alcohola).
Niedawno, podejrzewając że przyczyną może być niezgodność sterowników SPTD (DT ma 1.58, nowy Alc to 1,62 i ) zrobiłem tak: pobrałem najnowszy SPTDinst-v162-x86.exe, odpaliłem i zaktualizowałem sterowniki do v.1,62, na to zainstalowałem Alc. v.2.0.0 (1331) i wszystko działa - i DT i Alcohol. Tym sposobem mam DT z SPTD v.1,62.
Najwyraźniej DT może działać z SPTD nowszym niż oryginalny, zaś Alcohol nie będzie działał z SPTD starszym niż oryginał.
I wychodzi na to, że alcohol podczas instalacji, sprawdzając czy w systemie są sterowniki SPTD (po sprawdzeniu, jeśli nie ma, to instaluje je i prosi o restart) sprawdza tylko ich obecność, bez sprawdzenia wersji (nie mówiąc o aktualizacji).
Ostatnio zmieniany przez marekzi : 03.03.2010 o godz. 19:17
|