Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.03.2010, 08:56   #9
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
I jako bonus - programy. Generalnie też od dłuższego czasu sukcesywnie pozbywałem się wszystkich pirackich wersji. Zostały mi dwa, które też chciałem kupić, ale odwlekałem to, bo były drogie, a ja praktycznie ich nie używałem. W końcu poważnie myślałem nad sprawiem sobie jednego i wszedłem na stronę z takim wstępnym zamiarem. Okazało się, że program, który kosztował do tego pory około 40 euro (za dożywotnią licencję), obecnie kosztuje 79 za.. 2 letnią licencję... Po szybkim rozeznaniu przekonałem się, że to również jest coraz częściej stosowane zagranie. Zamiast dożywotniej możliwości używania programu, zostaje nam on 'wypożyczony' na rok lub dwa. Oczywiście bez odpowiedniej obniżki ceny, a nierzadko jeszcze z jej podwyżką. Dla mnie to absurd i rzecz nie do zaakceptowania.

Z kupna programu zrezygnowałem i na takich warunkach już tego nie zrobię, zwłaszcza że dalej bardzo rzadko go używam, a znając życie, prędzej czy później wyjdzie darmowy odpowiednik. Który nie będzie miał 2 letniego okresu ważności....
Z tym softem to pewien jesteś tych 2 lat? Bo przeważnie jest tak, że jeśli kupujesz licencję, to masz prawo do aktualizacji przez jakiś okres. Co nie znaczy, że po tym roku, czy dwóch będziesz używał programu nielegalnie. Nie masz po prostu możliwości zaktualizowania go.

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post