Cytat:
Napisany przez Bartez
Z tym softem to pewien jesteś tych 2 lat? Bo przeważnie jest tak, że jeśli kupujesz licencję, to masz prawo do aktualizacji przez jakiś okres. Co nie znaczy, że po tym roku, czy dwóch będziesz używał programu nielegalnie. Nie masz po prostu możliwości zaktualizowania go.
|
No wynikało z tego, że licencja na użytkowanie a nie aktualizacje. Poza tym jak gdzieś popytałem, to przekonałem się, że nie jest to odosobniony przypadek.
Myślę, że po prostu wzorem twórców oprogramowania antywirusowego, inni producenci także stwierdzili, że po co dawać coś komuś na zawsze, jeśli można tylko na dany okres wypożyczyć. Mam jednak nadzieję, że nie będzie to popularna metoda, chociaż z drugiej strony - dzisiaj praktycznie każdy program można zastąpić jego darmowym odpowiednikiem.
@ loki7777
Czytałem, że są tylko na serwerze, a gry jeszcze nie ma (mówię o wersji na PC), żeby to samemu sprawdzić.
@ M@X
No nie wiem, czy to martwienie się na wyrost. Oczywiście, można zakładać, że wszystko będzie ok, poza tym to tylko gra i jak w danej chwili nie będzie można jej uruchomić, to też tragedia się nie stanie. Problem w tym, że te wszystkie zapewnienia o bezawaryjności, pewności pewnych rozwiązań itp. bardzo często okazują się nic nie warte. Niech producent bierze odpowiedzialność za grę, a jej użytkowaniem i przechowywaniem pozwoli już zająć się nabywcy.
A piraci i ta złamią ta zabezpieczenie w ciągu kilku dni od premiery...