Drukarka. Napełnianie pojemnika z tuszem
Chciałabym zapytać o sposób napełniania kartridża. Chodzi o proste urządzenie wielofunkcyjne HP F4100. Przy zakupie zapewniono mnie, że nie będzie problemu z napełnianiem pojemników. Właściwie napełniam tylko czarny. Niestety już po raz drugi napełnić się go nie udało. Wychodzi z drukarki prawidłowo wydrukowana strona testowa i na tym koniec. Skanuję, wyrównuję poziomy tuszu itd. wg instrukcji. Nie wydaje mi się, żebym robiła coś nie tak, ponieważ wcześniej napełniał mi kartridż pracownik sklepu komputerowego i też się nie udało. Dowiedziałam się tylko, że przy pierwszym pojemniku tak czasem bywa. Czy problem może rozwiązać odessanie tuszu? Napełniam bez problemu kartridże w starej drukarce HP 840, ale z pierwszym kupionym napełniaczem kupiłam też w komplecie zestaw do odsysania tuszu i każdorazowo z niego korzystam. Raz z braku doświadczenia zapomniałam i miałam ten sam problem. Przystawka nie pasuje jednak do kartridża HP F4100. Nie ma jej też w komplecie z napełniaczem, ani osobno w sklepie. Mogłabym kupić przez Internet. Tyle tylko, że przesyłka podwoi cenę przystawki. Czy warto kupić, czy może problem tkwi gdzie indziej?
|