|
Problem z WD5000BEVT
Witam,
Kupiłem ostatnio dysk WD5000BEVT. Mam laptopa Toshiba a215 - s4747. Dzisiaj rano zamontowałem dysk i zainstalowałem Windowsa. Wszystko było ok aż w pewnym momencie (podczas kopiowania plików) system się zawiesił a komputer zrestartował. Po ponownym uruchomieniu okazało się, że zniknęły 2 z 3 partycji - teraz widać tylko systemową. Everest nie pokazuje żadnego dysku fizycznego, pokazuje tylko jeden logiczny, właśnie tę partycję systemową. Odpaliłem też Partition Managera, który z kolei widzi wszystkie 3 partycje, ale wszystkie 3 oznacza jako Invalid, nie można też sformatować w nim żadnej z partycji. Przez chwilę myślałem, że to wina windowsa więc odpaliłem ponownie instalację Windows 7, ale podczas wyboru partycji do zainstalowania systemu też widoczny był tylko dysk c. Co ciekawe, włączyłem też instalkę windowsa xp i podczas wyboru partycji widoczne były wszystkie 3.
Czy mógłby ktoś poradzić jak rozwiązać ten problem? Czy mój dysk jest definitywnie zepsuty czy da się go jakoś naprawić?Jeśli tak to jak?
Pozdrawiam.
EDIT: Ciekawa sprawa, bo wyjąłem ten dysk z laptopa i podłączyłem jako zewnętrzny pod komputer z Windowsem XP i widać wszystkie partycje wraz z danymi, które na nich były. Spotkał się już ktoś z taką sytuacją?
Ostatnio zmieniany przez cFk : 05.03.2010 o godz. 13:00
|