Cytat:
Proxymity napisa***322;(a)
Witka
Zart powiedzial:
następnie ze strony : http://forum.rpc1.org/dl_firmware.p...6&manufactor=16 ściągnąć w zależności czy posiadamy nagrywarkę GCE-8480B czy GCE-8481B odpowiedni program do wgrania firmware wersja dla windows
No wlasnie czy ktos moglby opisac korzystanie z tego programu do biosu LG. Bo ja sciagnalem z tej strony co Zart podal ten program ale tam kurde w readme.txt zamiast liter sa jakies kurde krzaczki. A poniewaz jestem swiezy w tym temacie to wiadomo... Wlaczylem ten program (tak na probe) i zaczal cos mi robic isc jakis pasek postepu az w koncu uaktywnily sie 2 przyciski close i upgrade (do czego jest ten przycisk??!!!). To dalem close mysle sobie zajme sie tym biosem poozniej... Sprawdzam a tu *** nic nie chce mi wykrywac wogle nagrywarki zaden program zresetowalem kompa i patrze a tu przy wykrywaniu zamiast biosu 1.03 mam juz bios 1.04. To jak to dziala w koncu?? Ja myslalem ze to cos jak w przypadku biosu to plyty glownej zanim sie zacznie flashowac to sie upewnia czy napewno. No i do czego jest w takim razie ten upgrade? A jeszcze mialem wszystko wlaczone z sieci od kolesia sciagalem itd. dobrze ze sie nic nie zwalilo... Mam LG 8480B
|
Nowe biosy mają flashery dla windows które uruchamiają aktualizację automatycznie. Nie jest to zalecane bo windowsy są nie stabilne itd. Lepiej pobrać wesję dla dos. Uruchomić komputer ponownie z wierszem polecen trybu awaryjnego. A potem: je5 je5bios.hex lub je6 je6bios.hex