Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.03.2010, 20:19   #5
pieregierulka
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.11.2007
pieregierulka w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam,
potrzebuję zrobić samostarującą płytę CD, tak aby wyświetlało mi się menu z pięcioma pozycjami: cztery pozycje (pliki) pdf i jedna prezentacja zrobiona pod Power Pointem.
Z dostępnych (znalezionych) porad wiem, że musi być plik autorun.inf, który wymusi autostart płyty. Problem, którego nie potrafię rozwiązać, to jak stworzyć menu, które umożliwi mi wybór i start osobno każdej z czterech pozycji. Chcę na płycie umieścić też programy umożliwiające odtworzenie plików pdf i pps (Microsoft Office PowerPoint Viewer i Foxid Reader) i chciałbym aby to one były używane, pozwalając się uniezależnić od braku stosownych programów na komputerze. Czy mogą być umieszczone w jednym katalogu z danymi, czy powinien być utworzony specjalnie dla nich osobny folder? jak też powinny wyglądać polecenia w autorunie wywołujące i program i plik? i jak to ma być wywoływane z menu?
Przypuszczam, że problem jest banalny dla kogoś, kto z tym miał do czynienia, jednak borykam się z tym i nie daję rady.
Gdybym mógł liczyć na pomoc, byłbym b. wdzięczny (lub ewentualnie za skierowanie w odpowiednie miejsce ze skuteczną pomocą, bo szukałem, ale nie znalazłem)
pozdrawiam wszystkich życzliwych i pomagających
pieregierulka jest offline   Odpowiedz cytując ten post