Dyskusja: Jaka drukarka?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.03.2010, 19:12   #585
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
andrzejj9,
to tylko moja subiektywna opinia

Do mnie przynajmniej raz na tydzień ktoś zwraca się, abym mu coś naprawił czy polecił, m.in. drukarki. Od ~3 lat ludziom bez specyficznych wymagań kupuję Brothery i nie słyszałem, aby ktoś był niezadowolony. Sprawdziłem teraz w panelu agito - od grudnia 2007 kupiłem 17 atramentowych Brotherów.

Do foto nie polecam nikomu drukarek, bo wiem że za tydzień będzie telefon z pytaniem "czemu nie drukuje" i co znaczy "Ink empty". A na zamiennikach foto drukować, to nie dla lamerów.

Sam też używam od lat kilku Brothera i jestem zwyczajnie zaskoczony tym, że nigdy nie miałem najmniejszych problemów a koszt eksploatacji jest pomijalny.

Kilka luźnych uwag:
- W Brotherach i Epsonach łatwo stosuje się zamienniki. Natomiast z Canonami i HP (szczególnie z HP) ludzie mają problemy (co nie znaczy, że każdy będzie je miał).
- Epson... mam sentyment do marki Pamiętam modele sprzed 10-15 lat, które biły na głowę konkurencję. Jeśli ktoś upiera się na okazjonalne foto, to polecam Epsona, kupiłem od lutego 2008 w agito 5 sztuk.
- Te drukarki ze skanerem są do siebie coraz bardziej podobne ... Spójrz, że nawet tusze są w większości modeli dokładnie w tym samym miejscu. Brothery zdaje się, są najtańsze. Epsony ciut droższe. Wybieram najtańsze na rynku.
- HP ma dobrych handlowców i w wielu sklepach wciskane są ludziom ich produkty. Zapewne mają największą sprzedaż i być może stąd dużo negatywnych opinii.

Podsumowując, nie mam pojęcia czy Brothery są dla każdego najlepsze, ale dla mnie tak.

ed, laser ma taką wadę, że gdy skończy się toner, to nagle trzeba wydać kilkadziesiąt-kilkaset złotych. A na atramencie pieniądze wypływają równomiernie, czego się nie odczuwa

Ostatnio zmieniany przez pali : 10.03.2010 o godz. 19:16
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post