Dyskusja: Electro.pl
Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.03.2010, 17:41   #26
astr
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.02.2010
astr w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No to ładnie, a ja chciałem tylko kupić golarkę... a spotkałem się z absurdalna sytuacją. Niczego nie kombinowałem. Golarkę odesłałem listem poleconym priorytetowym, nie rozumiem w czym problem? List to nie tylko koperta, poczta uznaje też mniejsze paczki za listy, taka nomenklatura, a sposób wysyłki czyli polecony i priorytetowy oznacza, że jest ona doręczona osobiście adresatowi do 48 godzin od nadania. Mam zaufanie do poczty, bo wiem że firmy kurierskie wcale nie obchodzą się z paczką jak z jajkiem. Karton golarki zabezpieczyłem dodatkowo w karton falisty i czarną folię służącą do pakowania, a otrzymałem zawinięty wyłącznie w folię. Nie używałem wulgarnych słów, a te inne serwisy to tylko serwis moderowany przez sklep w którym klienci umieszczają opinię o nim. Sprawę rozpatrywał asystent działu reklamacji, więc napisałem do kierownika, otrzymałem odpowiedz, że jest poza biurem i opowiada za niego ktoś inny, jeśli to piszę to też jest pomówienie? Mam ten e-mail. Nie wiem czego się spodziewałem. Handluję od lat na allegro i nie mam negatywów, rozumiem klientów i wydawało mi się, że mało co może mnie zaskoczyć, a jednak nie. Oczywiście w golarce są włosy, z pewnością nie moje, a te chyba łatwo zbadać i spróbować porównać do kogo należą? Chyba ten kto używał przedmiotu osobistego jak na przykład golarka, ktokolwiek to był, mógłby też odpowiadać z art. 160 KK, czyli o narażanie innych na uszczerbek na życiu i zdrowiu? Poza tym może być tak, że któraś ze stron w wyniku stresu bierze leki i doznała pogorszenia stanu zdrowia. Niezły materiał na serial. W każdym razie ta polemika nie prowadzi do niczego dobrego. No cóż, ograniczę zakupy albo pozostanę przy sprawdzonych sklepach. A tak na marginesie czy jesli ktoś zadaje pytanie to formę pytającą można uznać za pomówienie? Pytanie a stwierdzenie to chyba dwie różne sprawy?

Ostatnio zmieniany przez astr : 11.03.2010 o godz. 18:07
astr jest offline   Odpowiedz cytując ten post