Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.03.2010, 01:06   #3
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
W notebooku/netbooku temperatury procka się za bardzo nie obniży, ale w desktopie warto się tym zająć, najlepiej myśląc o tym już podczas kupna komputera.

Szczególnie, że dobre chłodzenie jest na lata - dopóki nie zmieni się podstawki. W moim przypadku już w trzecim procku mam tego samego Zalmana - w końcu takie urządzenia nie psują się po roku, bo nie ma co się psuć - kawałek miedzi i jeden wentylator... Do niadawna miałem C2D 2.0 GHz, który nie przekraczał 55 stopni (w naprawdę dużym stresie), teraz zamieniłem się z Anią na Pentium Dual Core E5200 (doskonale się kręci na mojej płycie głównej i bije na głowę C2D dlatego) i ten skubaniec podkręcony na 3 GHz nawet 55 nigdy chyba nie miał (standardowo ok 47). Przy wyższym taktowaniu oczywiście potrafił się rozgrzać, ale to już w okolicach 3,6-3,7 GHz.

Ostatnio zmieniany przez Jarson : 12.03.2010 o godz. 01:11
Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post