Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.03.2010, 15:01   #5
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez Bartez Podgląd Wiadomości
Przy naszej ilości postów niewykonalne, ze względu na obciążenie jakie to by generowało. I co znaczy "zacytować naszą wypowiedź"? Całość, fragment, jeżeli ktoś poda linka? Bo nie wiem, czy dobrze rozumiem, co macie na myśli.
Kod:
[QUOTE=Bartez;1087577]
Tu jest unikalny id cytowania, czyli teraz dostajesz notyfikację z linkiem do mojego posta.

Można by też dodać guzik "odnoszę się do tego postu", aby nie zmuszać do jawnego wstawiania QUOTE.
Guzik podobny do tego "zaznacz post do wielokrotnego cytowania".

Nie wiem o jakim obciążeniu myślisz. Jeśli o samym ficzerze, to chyba nie ma większego problemu (ale nie wiem na pewno, bo nie mam vb i nie mogę sprawdzić kodu - no ale wszystko da się zrobić lepiej lub gorzej).

A jeśli myślisz o mailach, to takie rozwiązanie raczej mogłoby ograniczyć wysyłanie maili, o ile konfiguracja byłaby taka, że albo jest powiadomienie o nowej odpowiedzi w wątku albo o cytowaniu - do wyboru w panelu przez usera.

Dla długich wątków typu "wyczytane, obejrzane" w off topic, można by z automatu wyłączyć notyfikację o każdej nowej odpowiedzi. Powiadomienia dostawaliby tylko cytowani użytkownicy, którzy włączyli chęć otrzymywania takich powiadomień.

Oglądalności by to raczej nie zmniejszyło, bo gdy dostaje się maila co chwila, to się go olewa, a maila o cytowaniu nikt nie oleje

Ja bym chciał takiego ficzerka, myślałem o tym, ale nie pisałem - bo wiem ile to roboty dla admina

Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości

Temat można zamknąć aby się offtop nie rozlał.
Od... się
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post