Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.03.2010, 18:56   #291
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Jabba, ten weekend spędziłem z Lark 50.1

Przed wyjazdem wgrałem AM. Jak dla mnie jedyny plus, to mapy wiosek z nazwami ulic i szczątkową numeracją.

Natomiast MapaMap ma zdecydowanie lepszy interfejs, ładny, prosty.

AM ma mnóstwo opcji konfiguracyjnych, ale są to opcje których braku nie odczuwałem w MapaMap. Co mi z tego, że mogę ustawić zamiast 15 sec, 25 sec - wolałbym aby to było dobrze ustawione przez producenta, który zrobił jakieś testy ergonomii.

AM zawiesiła się dwa razy bez komunikatu, a raz mówiła o braku pamięci. Z MapaMap żadnych problemów. Ale oczywiście to może być wina Larka, tym bardziej że AM oficjalnie nie wspiera tego urządzenia.

Na drogach krajowych samochód prowadziła kobieta, która zwróciła mi uwagę, że AM gorzej pokazuje aktualną pozycję i ogólnie gorzej odwzorowana jest krzywizna drogi. Istotnie, byliśmy jeszcze w zakręcie, a AM pokazywała że już jedziemy po prostej. MapaMap też robi takie rzeczy, ale jednak rzadziej. Być może wynikało to z którychś ustawień AM, ale jak zacząłem grzebać, to zawiesiłem Larka i oczywiście dostałem op.... od baby.

Podsumowując, nie skreślaj od razu MapaMap. Wgraj AM na kartę pamięci i załączaj w razie wyjazdu na wieś.

Myślę też, że popularność AM wynika w dużej mierze z faktu, że łatwo ją ukraść.

Ostatnio zmieniany przez pali : 15.03.2010 o godz. 19:00
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post