masz podobny dylemat jak ja
to poddam Ci jeszcze jeden element pod rozwage, ktorego sam wczesniej nie uwzglednialem
i dzis dopiero, gdy mialem klepnac auto (ta Madzie 626 o ktorej byla mowa powyzej) kolega mnie uswiadomil
UBEZPIECZENIE
wiesz, jakie sa chore stawki na starsze auta? samo OC na ta Madzie przy 40% znizkach wyszlo mnie kolo 1000
za caly pakiet (AC+OC+NW+ZK+...) na moje podstawowe auto place kolo 1400
q chore
a propos duzych diesli i malych benzyn i awaryjnosci - przy autach z lat 90' duze diesle byly faktycznie pancerne, wiec to dobry wybor
male benzyny im mlodsze tym lepszej konstrukcji
zalezy tez co - fiata z przebiegiem 200k omijam szerokim lukiem, madzia 265k to maly przebieg
warto tez myslec - widzialem oferty typu Cronos z polowy lat 90' z przebiegiem 85k... jak ktos kupuje Cronosa to chyba rocznie tyle kula
dzis odzucilem Madzie 626 z 93' - jak jestes zainteresowny, to stoi w Poznaniu (edit: dobra - skoros z okolic Elku to nie jestes

), po przegladzie robionym przez mojego znajomego w ASO, moge Ci da liste rzeczy do zrobienia, ma gaz (kozystac nie musisz) i jeden z najekonomiczniejszych silnikow benzynowych z tamtych lat, wyposazenie full wypas, stan optyczny ponizej sredniej
sam bym ja wziol, gdyby nie ubezpieczenie - nie mam zamiaru tyle placic za auto do dojzdow do pracy...