Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.03.2010, 19:47   #6
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Te okulary są w różnych cenach, te za 30 złotych to pewnie z Allegro i przyznam, że trochę bałbym się ich używać. Tzn. teoretycznie zaszkodzić w żaden sposób nie powinny, ale.. jakoś do końca nie ufam. Może dlatego, że też i do końca nie rozumiem zasady działania tych otworów (tzn. wiem o co chodzi, ale nie do końca jestem przekonany).

Sam sobie nie tak dawno podobne okulary sprawiłem, ale przyznam, że póki co nie jestem w stanie ich używać tak, jak planowałem. Może dlatego, że chodziło mi głównie do komputera, a ostatnio robię głównie rzeczy, nad którymi muszę się skupić i te okulary po prostu za bardzo mnie dekoncentrują. Myślę, że do jakiegoś filmu, czy książki (bardziej filmu) będą idealne, ale akurat w ostatnim czasie nie miałem okazji, żeby je w ten sposób przetestować.

Niemniej rzecz jest z pewnością warta uwagi, choć też według tego, o czym z różnymi sprzedawcami rozmawiałem, żeby zobaczyć efekty, trzeba je nosić po 2-3 godziny dziennie (nie od razu). Trzeba się więc przyzwyczaić, ale masz małą wadę, więc być może będzie ci łatwiej (ja mam trochę większą i nie mogę jednak tylko w nich komfortowo czytać tekstu na ekranie monitora ze zwykłej odległości. Muszę się przysuwać, a to też wymusza niewygodną pozycję).

@ pali

Zainteresował mnie ten szaman. Czy mógłbyś napisać coś więcej na temat rodzaju ćwiczeń, jakie ci polecał?

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post