Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.03.2010, 08:40   #13
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Te okulary kupiła sobie moja mama, to było w połowie lat 90-tych, zamówiła z jakiejś tam księgarni wysyłkowej wraz z książką o nich i technice ich stosowania, tego typu księgarnie dostępne były za pośrednictwem takiego czasopisma jak "Wróżka" i "Nieznany Świat"... To było wtedy coś zupełnie nowego, cała ta filozofia new age wchodziła w tym czasie do Polski i tego typu rzeczy były bardzo popularne i modne... Nie oczekujmy cudów... okulary moja mama nosiła dobry rok, ale efektu nie dały, ma zaawansowana krótkowzroczność na jednym oku -7 a na drugim -1.5... po tej "terapii" nabawiła się okropnych stanów migrenowych, po prostu jej organizm źle to znosił, sam nie raz ubierałem ten wynalazek i faktycznie ja również źle się w tym czuje, odczuwam natychmiastowa chęć pozbycia się tego czegoś... mimo zmuszania się, nie potrafiłem w tym wynalazku przebywać (ja nie mam jakieś specjalnej wady wzroku i okularów nie nosze)... moja prywatna uwaga jest taka - te okulary być może, zaznaczam być może lecza niektóre chorobowe jednostki ale tak naprawdę za nimi kryje się niezły marketing i ktoś robi na tym odpowiednie pieniądze...