Cytat:
romo20 napisa***322;(a)
Witam ,
Mam dosyc nietypowy problem .Dzis kupilem wymarzona nagrywarke ,TEACa ktora cieszy sie duzym powodzeniem.Po instalacji i w czasie nagyrwania plyty zauwazylem jenda rzecz.Model ten ma dwie diody ,prawa zielona odpowiedzialna za czytanie i lewa czerwona (jak pisza w instrykcji ) odpowiedzialna za nagrywanie.O dziwo podczas nagrywanai lewa miga ale jeje kolor nie jest czernowy jak deklaruje instrukcja i rozsadek a zielona.Co wy o tym myslicei ?? reklamowac?? Proszeo jakies sugestie ??
Dzieki i pozdrawiam
Romo
Sorka za bledy
|
Widzę, że bardzo spora część ludzi naśmiewa się z Ciebie. Ja znalazłem fajny tekst - "Porady prawnika". Otóż w nim pisze, cytuję: "Od 1 stycznia 2003 obowiazuje Ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej (...) pomiędzy przedsiębiorcami a konsumentami. Obecnie pod rządami nowych przepisów, zgłaszając sprzedawcy feler zakupionego towaru, zgłaszamy nie wadę fizyczną rzeczy (pojęcie związane z rękojmią) ale neizgodność rzeczy z umową.(...) ... przykłądem niezgodności rzeczy z umową może być sytuacja, gdy rzecz nie ma właściwości, jakimi reklamował ja sprzedawca (czyli rzecz nie ma walorów zachowanych w reklamach lub o istnieniu których informował sprzedawca albo których istnienie było wskazane na opakowaniu) (...)
Więcej informacji w KŚ nr 4/2003 (114) str. 70 - Porady prawnika