Jedna gra (zrzut z cartridge'a, tzw. rom) przykładowo na Sega Genesis/Mega Drive nie może ważyć więcej jak kilka MB. Więcej, niż 4MB nie może mieć - jak mi się wydaje; na wiki pewnie jest podane, nie chce mi się zaglądać... Także tyle jeśli chodzi o *.smd/*.bin/*.32x

Możliwe, że ukradłeś obraz gry dla Sega CD/Mega CD - te nie są obsługiwane. Na Sega Master System/Game Gear (*.sms/*.gg) to nawet 256KB.
Grę wybierasz z poziomu emulatora z nośnika, który obsługuje. Programy zwykle mają swoje nazwy i wersje - podaj je. ;] Mają też readme gdzie zwykle takie informacje są podane.
Dany emulator uruchamiasz w dowolny sposób np. przez uLE (wciskając na nim "X" lub "O" - zależy jak ustawiłeś sobie) z dowolnego nośnika obsługiwanego przez przez dany program. Np. OSDSYS, który siedzi w biosie odpali Ci tylko z płyty, ten hackowany z FMCB dodatkowo z karty i usb. uLE np. ze wszystkich możliwych (poza SMB bo nie obsługuje) i tutaj jest haczyk: Ty chcesz odpalać emulator z pendraka, czyli z mass:/ - jeśli dany emulator używa zewnętrznych zasobów i nie ma wkompilowanych w plik wykonywalny modułów do obsługi mass:/ to nie zobaczy reszty plików. Większość emu, które nie są już dziś rozwijane obsługuje wyłącznie host (host:/) i kartę pamięci (np. mc0:/) - i takim jest UAE.
Po za tym, muszę się przyczepić:
Cytat:
napisałem że SanDisk 4gb nośnik no emulatory dostępne na free mcboot 1.8b czyli SEGA MAster i Genesis / NES / UAE
|
Nie emulatorów dostępnych na FMCB - są emulatory dostępne na np. PS2, czyli na daną konkretną konsolę. Czym go chcesz uruchomić zwykle nie ma znaczenia.
Nie zestawiaj UAE, który jest nazwą emulatora Amigi z nazwami konsol bo to też bez sensu. ;]